Nurmijärven sosiaalivirasto nöyrtynyt murskatappion pelossa

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 18. marraskuuta 2021

Lapsen huoltajalle harvinainen voitto rajatonta valtaa käyttävistä sosiaalityöntekijöistä eli “sossuista” on vihdoin totta. Valtaansa väärin käyttäneet kaksi sossua jatkavat kuitenkin toistaiseksi viroissaan. Aluehallintovirasto ja Valvira ratkaisevat jossain vaiheessa kyseisten Nurmijärven sosiaalityöntekijöiden kohtalon. Ammattioikeuksien menettämisen jälkeen he joutuvat opettelemaan kokonaan uuden ammatin muulta alalta mikäli heidät katsotaan kelvottomiksi. Aikaisemmin saman kohtalon kokeneet sossut ovat uhriutuneet ja heittäytyneet työkyvyttömiksi ja joutuneet itse systeeminsä armoille. Lapsen huoltaja kertoo NN:lle, että oli palkannut pienen armeijan huippujuristeja nujertaakseen aikaisemmin voittamattomat sosiaalityöntekijät, joiden valta on suurempi kuin korkeimman oikeuden tuomareilla. Tyytymättömyys sosiaalityöntekijöitä kohtaan on koko maassa kasvava. Sossujen kynsiin joutuneiden lapsiperheiden “kriittinen massa” kasvaa ja sietokyky on ylittymässä.