Dinosaurukset väistyvät Nurmijärveltä

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 13. lokakuuta 2021

40 vuotta Nurmijärven nuorisopäällikkönä valtaa käyttänyt Merja Winha-Järvinen on hakenut eroa virastaan ja se hänelle on myönnetty maanantaina 11.10. Ero astuu voimaan vuoden 2022 huhtikuussa.

Winha-Järvinen ei halua kertoa eronsa syytä, sanoo vain, että ”kyllä se sitten myöhemmin selviää”.

Edellisistä ”dinosauruksista” liikuntapäällikkö Antero Lempiö eläköityi muutama vuosi sitten. Lempiö oli myös koko ikänsä Nurmijärven kunnalla töissä, aluksi pienten lasten liikunnanohjaajana. 1990 -luvulla pikkulasten leikittäjänä toiminutta Lempiötä onnisti, kun kunnalle piti äkkiä saada uusi liikuntapäällikkö edellisen jouduttua mm. poliittisen vehkeilyn uhriksi. Silloin katsottiin, että on parasta ottaa päälliköksi kuka tahansa omasta pesästä kuin panna virka julkiseen hakuun, joka olisi saattanut aiheuttaa ylimääräistä vaivaa ja härdelliä. Ainakin esim. urheiluseuroissa ym. Lempiötä kritisoitiin vuosikymmeniä voimakkaasti.

”Dinosaurus” tässä yhteydessä tarkoittaa virkamiestä, joka on koko ikänsä ollut saman työnantajan palveluksessa käyttämässä valtaa muinaisten oppien mukaisesti välittämättä maailman ja lakien muuttumisesta.

Leteistään kuuluisa Merja Winha-Järvinen monitoimitalo Monikon suunnittelukokouksessa Klaukkalan silloisessa nuorisotilassa Viirintie 3:ssa v. 2017. Samassa tilassa toimi yli 20 vuotta myös Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvila. Kuva on otettu perhekahvilan keittiössä.

Muita ”dinosauruksia” ovat olleet ainakin hallintojohtaja Jukka Anttila, joka eläköityi äskettäin. Anttila tuli valituksi kunnanvaltuustoon 2021. Anttila ei, vastoin edellisiä, ole onnistunut hankkimaan juurikaan vihamiehiä. Anttila tunnetaan oikeudenmukaisuudestaan ja siitä, että kohtelee kunnan asukkaita reilusti.

Hallintojohtaja Jukka Anttila viimeisessä tehtävässään kunnanvaltuuston kokouksessa, joka coronaepidemian puhjettua pidettiin Nurmijärven yhteiskoulussa.
Nurmijärven entinen liikuntapäällikkö Antero Lempiö.

Seuraava eläköityvä ”dinosaurus” on entinen sosiaalityöntekijä, nykyinen sosiaalipomo Suvi Salin (61). Salin kunnostautuu paraikaa kunnan lastensuojelussa ja varsinkin lasten sijaishuoltopalvelussa. Termi tarkoittaa ”kelvottomilta” vanhemmilta otettujen lasten asuttamista laitoksiin ja esim. lapsettomuudesta kärsiviin perheisiin.

Suvin Salinilla on 160 alaista.