Nälkälakko kauppatorilla

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 18. marraskuuta 2021


Nurmijärvi News vierailee pääkaupungissa

Suomen presidentin, Sauli Niinistön linnan edessä Helsingin kauppatorilla on parhaillaan (31.10.2021) meneillään nälkälakko sananvapauden puolesta. Lakossa on “Suomen vaarallisin nainen” ihmisoikeusaktivisti, oikeustieteilijä, juristi Jaana Kavonius. Äärimmäisen harvoista vakavasti otettavista medioista vain Nurmijärvi News kertoo lakosta ja uskaltaa julkaista Kavoniuksen haastattelun. Presidentti Sauli Niinistöä on rohkaistu menemään juttusille kollegansa Kavoniuksen kanssa (molemmat ovat koulutukseltaan juristeja), koska Kavoniuksen mukaan ns. “valtamedia” pitää kansaa tyhmänä ja harrastaa häikäilemätöntä uutissensuuria. Nurmijärvi Newsin tavattua Kavoniuksen oli hän vielä pirteänä nälkälakon jatkuttua jo lähes viikon ks. kuvat. Kuitenkin lauantaina 6.11., viikko operaation alkamisesta, Kavonius oli tuupertunut ja viety sairaalaan osallistuttuaan sananvapautta koskevaan tilaisuuteen kirjasto Oodissa. Kaikkien tuntema uskonnollinen toisinajattelija, kansanedustaja Päivi Räsänen oli sattunut paikalle ja yrittänyt elvyyttää Kavoniusta. Sunnuntaiyönä 7.11. Meilahden sairaalassa Kavonius oli päättänyt lopettaa nälkälakkonsa hengenvaarallisena ja siirtynyt kotiinsa Lohjalle. Nurmijärvi News seuraa tilannetta ja haastattelu ja kuvat ovat tässä:

Kavonius kertoo, että presidentti Sauli Niinistöstä ei näkynyt jälkeäkään koko viikon aikana vaikka hänet oli kutsuttu kadun toiselta puolelta pohtimaan sananvapauden tilaa Suomessa. Kavonius oli päässyt kuitenkin lähistöllä asuvien kannattajiensa luokse virkistäytymään ja peseytymään.

Odotetuista vastamielenosoituksista ei myöskään koko viikon aikana näkynyt merkkiäkään ja Jaana Kavonius sai lakkoilla rauhassa, suorastaan epäilyttävän rauhassa, olihan hän ilmeisessä hengenvaarassa. Yllättäen nälkälakkolainen sai olla rauhassa myös pysäköinnin valvojilta koko viikon ajan. Kavonius oli kokeillut väärinpysäköinnin vaikutusta siinä mielessä, että se viimeistään herättäisi viranomaisten huomion. Torimyyjien mukaan lappuliisat ja poliisit ovat erityisen innokkaita sakottamaan väärin pysäköinnistä kauppatorilla ja sen läheisyydessä. Kavonius kertoo epäilevänsä, että määräys hänen huomiotta jättämisekseen on tullut korkealta taholta. Nurmijärvi Newsiä ei kuitenkaan kukaan voi määräillä ja siksi haastattelu on tässä.

Ei rokotuksille

Kavonius kertoo vastustavansa koronarokotteita niiden haittavaikutusten vuoksi. Varsinkin hänelle ne voisivat olla kohtalokkaita muutaman perussairauden vuoksi ja siksi hän pysyy rokottamattomana.

Ihmisoikeusaktivisti, lakinainen Jaana Kavonius oik. ja tukilakkolainen Sanna Voltti (taiteilijanimi, vas.) presidentin linnan eteen pysäköidyssä asuntoautossa 4.11.2021. Sanna Voltti kertoo, että suojellaakseen läheisiään hän esiintyy tässä jutussa taiteilijanimellään. Varovaisuus on tarpeen, sillä Jaanan nuorin 8 -vuotias Martti -poika on joutunut vakavan kouluväkivallan kohteeksi koulussaan äitinsä aktiivisuuden vuoksi. Kuva: NN.
Asuntoauto kauppatorilla, kuva NN.

Rinnakkaisyhteiskunta?

Kavonius kertoo NN:lle olevansa mukana rakentamassa ns. ”rinnakkaisyhteiskuntaa”, jossa noudatettaisiin Suomen perustuslakeja. Tässä nykyisessä vallitsee Kavoniuksen mukaan sekasorto, koska esim. poliisi on määrätty olemaan tutkimatta rikoksia, viranomaiset tehtailevat laittomia päätöksiä, lapsia riistetään perheistään kasvatuslaitoksiin jne.

Presidenttiehdokkaaksi

Nälkälakkoa edeltävässä pari tuhatta mielenosoittajaa keränneessä tapahtumassa 31.10. eduskuntatalon portailla Kavonius ilmoittautui presidenttiehdokkaaksi. Hän aikoo tehdä yhteistyötä kaikkien mahdollisten puolueiden kanssa, myös uuden VKK:puolueen kanssa (Valta kuuluu kansalle).

Jaana Kavonius pitämässä puhetta suomeksi ja englanniksi ilman papereita. Puheessaan hän ilmoittautui presidenttiehdokkaaksi seuraavissa presidentin vaaleissa.
Virkavalta piiritti tapahtumaa eikä Kavoniuksen väite omasta ”vaarallisuudestaan” (Suomen vaarallisin nainen) näytä olevan tuulesta temmattu. Kuva NN.
Kapina alkoi 31.10.2021. Kuva NN.
Huolimatta yrityksistä estää mielenosoituksesta tiedottaminen lähes kaikkialla, Facebookissa, You -tubessa jne., siihen osallistui silti n. 2000 virkakoneistoon tyytymätöntä kansalaista.
Jaana Kavoniuis marsilla kannattajiensa kanssa presidentin linnalle. Poliisi tyhjensi Mannerheimintien Erottajalle asti. Poliisi yrittää kohentaa imagoaan, koska on joutunut viime vuosina aiheellisen kritiikin kohteeksi ks. alla:
Helsingin Sanomat puuttui poliisin toimintaan (toimimattomuuteen) muutama vuosi sitten.
Marssi sananvapauden puolesta 31.10.2021 (video 3 min.). Jaana Kavonius väittää, että ns. virkamafia pitää demokratiaa pilkkanaan.