Ynseyttä kunnanvirastossa

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 28. huhtikuuta 2021

Ynseyden aiheuttajana ei tietenkään ole mikään muu kuin pyyteetön ja sivistävä Nurmijärvi News. Ynseyttä on tällä kertaa kuitenkin ilmaistu tavalla, joka ansaitsee perusteellisemman tarkastelun. Kuten aikaisemminkin, jokaiselle on varmaankin tullut selväksi, että kuntamme “muonavahvuudessa” on ainesta, joka pitää itseään muita parempana ja on ottanut itselleen oikeuden kohdella kansalaisia pelkkänä roskana.

Juhlatilaisuus viraston aulassa. Palvelupäällikkö Kati Aaltio vas. ja Anu Savander-Hämäläinen oik. Pöydällä kaikki kolme Nurmijärvellä ilmestyvää sanomalehteä, Nurmijärven Uutiset, Nurmijärvi -lehti ja Nurmijärvi News.
Joku lehdistä ei kuulu joukkoon… (kuvassa Nurmijärvi -lehti, Nurmijärvi News ja osittain sen alla Nurmijärven Uutiset. Vastaukset osoitteella nurmijärvinews.fi

Täysin yllättäen kesken kakkukahvien juuri mitalilla ym. palkittu palvelupäällikkö Kati Aaltio esitti mielipiteensä Nurmijärvi Newsistä. Muulta seurueelta oli kahvit mennä väärään kurkkuun, kun Aaltio ilmoitti Nurmijärvi Newsin lentävän “kunnan tiloista aina välittömästi roskiin”. Hämmentyneenä esitettiin kysymys, lentävätkö myös kaksi muuta pöydällä olevaa nimeltään “Nurmijärvi” -alkuista lehteä roskiin, oli vastaus kielteinen. Kysyttäessä syytä tähän, esitti virkamies, että muut Nurmijärvi -alkuiset sanomalehdet ovat “heidän omiaan” tarkoittaen ilmeisestikin, että lehdet olisivat kunnan omaa tuotantoa. Kun virkamiestä oli ojennettu asiassa, oli selitys roskiin lentämisestä vaihtunut sellaiseksi, että NN:n toimitus ei täytä virkamiehen omia kriteerejä, toimitus on “liian pieni”, lehti ei mukamas ole saatavilla eikä tilattavissa jne. Kun nämäkin väitteet oli osoitettu virheellisiksi, poistui virkamies tuohtuneena pahoittelematta käytöstäään. Ennen poistumistaan Aaltio oli vaatinut saada tarkastaa jutun mikäli asiasta jotain kirjoitetaan. Juttu on tässä nyt tarkastettavana, jos se on mahdollista ennen “roskiin lentämistään”.