Sosiaalinen media uhmaa demokratiaa Nurmijärvellä

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 17. huhtikuuta 2020

Pari ”someperhettä” päättää yksin kuka ja mistä saa puhua, kun kaksi hallitsevaa sosiaalisen median keskustelu”alustaa” kilpailee verisesti kumpi on suurin ja kaunein. “Rumpu” eli Nurmijärven viidakkorumpu (13 840) ja “Klaukkala-ryhmä” (12 215) taistelevat jäsenistä. Pakkaa sekoittaa uusi ns. “Nurmijärven Puskaradio” -niminen julkaisukokoelma ja umpipoliittista ja -puolueellista ”Paikallispolitiikka” -ryhmää hallitseva ”perhe”

Kinaa on jatkuvasti “asiallisesta” ja “asiattomasta” kommentoinnista. “Asiattomuuden” päättää mielivaltaisesti ylläpitäjän perheenjäsen tai parisuhde. Mitä paremmin kansalaisen julkaisema kommentti edustaa ylläpitäjän perheen mieltymyksiä sitä “asiallisempi” se on ja päinvastoin. Esimerkiksi “Paikallispolitiikka” -ryhmää hallitsee yksi ainoa perhe samoinkuin “Rumpua”.

Kunnanvaltuutetut avuttomina ”katsomossa”

Tämän vuoksi poliisin poika Tony Arnold on perustanut “Klaukkala Freedom” -nimisen julkaisun kyllästyttyään em. ylläpitäjien harrastamaan uhkailuun, vastuuttomuuteen ja mielivaltaan kansalaisia kohtaan. Arnold lupaa, että ketään ei bannata ja sana tulee olemaan vapaa.

Välimeri “rules” in Klaukkala

“Klaukkala -ryhmän” tilanne ylittää kansainvälisyydessään ja vastuuttomuudessaan kaikki muut. Sitä hallitaan Välimerellä sijaitsevalta saarelta (ei kuitenkaan Sisiliasta – vielä). Klaukkalassa majaileva epämääräinen perhe kuppikuntineen tekee täällä mitä Välimereltä käsketään. Käytännössä muutama mielivaltainen, räikeän puolueellinen perhe, 4 – 5 amatööriä päättää yksin kuka ja mistä Nurmijärvellä saa puhua.