Valtuutetut jyräsivät valtiovarainministerin ja kunnanjohtajan

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 17. joulukuuta 2020

Entisen pääministerin, presidenttiehdokkaan, eduskunnan puhemiehen ja nykyisen valtiovarainministerin Matti Vanhasen, entisen kansanedustajan ja nykyisen kunnanjohtajan Outi Mäkelän arvovalta vedettiin säälimättömästi vessasta alas. Valtuutetut näyttivät kaapin paikan ja pitivät hautajaiset Rajamäen lukiolle, demokratia puhui.

Valtuustosali kumisi tyhjyyttään (kuva), kun lukiopäätöksestä ryhdyttiin etä-äänestämään keskiviikkona 16.12. klo 19.25. Yli kolme tuntia kestänyt kädenvääntö päättyi klo 19.33. Silloin puheenjohtaja Kallepekka Toivonen julisti äänestyksen tuloksen 24 – 27, jolla Rajamäen lukion kohtalo sinetöityi pelättyyn lopettamiseen.

Välittömästi tuloksen julistamisen jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi katkera surutyö, joka jatkuu vielä pitkään. Rajamäkiläinen kunnanjohtaja Outi Mäkelä oli silminnähden pettynyt mutta valtiovarainministeri Matti Vanhasen mieliala jäi arvioimatta, koska hän oli ilmoittanut olevansa estynyt myös etä-osallistumisesta. Läsnävaltuutettuna Vanhasta edusti salissa Juhani Viljakainen. Toinen läsnävaltuutettu oli keskustan Kalevi Laine. Muut osallistuivat kokoukseen etänä.

Puheenjohtaja Kallepekka Toivonen
Nurmijärven uusi hallintojohtaja Katja Vuorinen.
Kaksi valtuutettua, Viljakainen ja Laine suoritti läsnäosallistumista. Etäosallistumassa Harri Lepolahti valkokankaalla. Oikealla kunnan lakinainen Sari Forsström.