Kunta kuin sotilastukikohta

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 1. joulukuuta 2020

Kunnan todistajista tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen saattoi oikeuden tietoon, että turvallisuuspäällikkö Tero Keitaanniemi (ks.kuva) oli asettanut koko Nurmijärven kunnan sotilastukikohtatasoiseen vartiointi- ja valmiustilaan heti tulipaloja seuranneena päivänä. Ei selvinnyt millaisella varustuksella ja aseistuksella vartiointia toteutettiin.

Juristinaiset Forsström (edessä) ja Rannikko. Takana seuraa tilapäällikkö, todistaja ja osaksi asianomistaja Könönen. Istumassa oleva henkilö ei liity juttuun. Oikeus puntaroi, että Könösellä on asemansa perusteella jutussa erityinen kaksoisrooli. (kuva: J. Somersalo)
Nurmijärven kunnan turvallisuuspäällikkö Tero Keitaanniemi oli asettanut kunnan ”sotilastukikohtamaiseen hälyytystilaan”. (kuva J. Somersalo)

***
Yllä olevan kuvan ottohetkellä turvallisuuspäällikkö Keitaanniemi on tarkastamassa Mannerheimin lastensuojeluliiton Klaukkalan yhdistyksen perhekahvilaa. Keitaanniemeä oli ”informoitu”, että 0 – 5 vuotiaat lapset olisivat kaitsijoineen jonkinlainen turvallisuusuhka uudelle monitoimitalo ”Monikolle”. Keitaanniemi herätti sittemmin huomiota ja tuli laajemmin tunnetuksi määräyksestään:

Sääntöjen vastainen järjenkäyttö on Nurmijärvellä KIELLETTY!

Tähän määräykseen sisältyy koko nurmijärveläinen kunnallispolitiikka ja sen filosofia.

(Vain yhtenä esimerkkinä nurmijärveläisestä ”järjen käytöstä” ovat kaikkia harmittavat liikennevalot, joita pyritään asentamaan kunnan joka pikkukylän jokaisen kylätien jokaiseen pikku risteykseen – jopa liikenneympyröihin).